З першими похолоданнями у вихідний ми все частіше залишаємось вдома. А значить є час приготувати щось смачне для вечірнього чаювання. Ми пропонуємо легкі і смачні рецепти осінніх солодких пирогів.

 Яблучний пиріг за 20 хвилин

Яблучний пиріг — ідеальний десерт для осені. Ніжна соковита текстура, прянощі спецій і солодкий аромат стиглих яблук здатні зігрівати навіть в дощову погоду.

Інгредієнти:

  • чотири яблука
  • склянка муки
  • 150 грам цукру
  • 5 яєць
  • 15 грам ванільного цукру (за бажанням)
  • 60 грам сметани
  • 100 грам вершкового масла
  • 10 грам розпушувача
  • кориця – хто любить
  • дрібка солі

Спосіб приготування:

Збиваємо міксером яйця з цукром до пишної маси.Додаємо сіль, розтоплене і остигле вершкове масло, сметану, ванільний цукор і розпушувач. В кінці підмішуємо просіяне борошно.

З яблук знімаємо шкірку, нарізаємо шматочками і перемішуємо з тістом.

Готове тісто розподіляємо по формі, дно якої застеляємо пергаментом.

Ставимо запікатися пиріг в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Американський сливовий пиріг

Якщо ви захочете приготувати на десерт щось швидке і смачне, то цей сливовий пиріг саме те, що ви шукали. Окрім рецептури, він має свою цікаву історію

Кажуть, що газета The New York Times декілька років поспіль на численні прохання американських домогосподарок публікувала цей рецепт пирога зі слив. Зрештою терпець головного редактора увірвався, і газета надрукувала рецепт великим шрифтом востаннє - щоби вирізати й повісити на холодильник.

Спробуйте і ви, чи справді цей рецепт такий надзвичайний.

Інгредієнти:

  • Цукор - 150 г
  • Масло вершкове - 120 г
  • Борошно - 150 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Сіль - щіпка
  • Сливи - 12 шт
  • Кориця - 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Масло кімнатної температури збити з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі. По одному вибивати яйця, продовжувати збивати.

Всипати борошно і розпушувач, вимішати ложкою до однорідності.

Перелити у форму діаметром 24 см. Викласти половинки слив, зрізом до тіста. Вимішати 2 ст. л. цукру і 1 ч. л. кориці. Посипати зверху по сливах.

Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин до підрум'янення.