Верховну Раду відправили на «карантин» для того, щоб партія влади сповна могла скористатись адмінресурсом напередодні місцевих виборів.

Про це в інтерв'ю «Вголосу» сказав політолог Петро Олещук.

«Жодних підстав для карантинної відпустки нардепів не існувало. Навпаки – вони повинні працювати в нормальному режимі. І не в турбодизельному. Вони мають виконувати свою основну функцію – працювати у комітетах над законопроектами. Але їх відправили на канікули перед виборами для того, щоб вони повністю використали всі свої можливості адміністративного, політичного, фінансового, організаційного впливу на формування позитивного для їхніх фракцій результату.

Ми бачимо, як це вже відбувається, наприклад, в Чернігові. Місцевий депутат від «Слуги народу» незаконно заклеїв біл-борд свого конкурента і, просуваючи кандидатом в міські голови свого ставленика, ще й потім вдарив людину, спустив колесо власноручно…Тепер, очевидно, хизуватиметься перед всією партією цими »геройствами«, - зазначив Ніцой.

За словами експерта, такі »екзотичні« випадки до самих виборів ще неодмінно траплятимуться і в інших містах:

»Рейтинг «зелених» падає, психоз в Офісі президента і в Єрмака – зростає. Вони вже розуміють, що результат буде гірший, а скасувати вибори, порушивши Конституцію, не виходить. Єдине, що можуть зробити – відправити депутатів на канікули, щоб підсилити адмінресурс з боку Банкової, а паралельно – вигадувати щось, щоб максимально знизити явку виборців".

Більше про це читайте у статті: Верховна Рада: від «турборежиму» до… «турбокарантину»

ІА "Вголос": НОВИНИ