Про це власкору «Вголосу» стало відомо під час «круглого столу».

Представник ГО «Волинський центр розвитку урядування» Тарас Яковлев зазначив, що нині в місті близько 130 операторів, які розміщують свою рекламу на комунальній землі. Торік вони поповнили бюджет Луцька на 4 мільйони гривень.

На останньому засіданні виконкому без обговорень з представниками бізнесу та громадськості ухвалили проект рішення, який передбачає збільшення плати за розміщення реклами на бордах на 49 %.

«Такі дії спрямовані на те, щоб призвести до банкрутства рекламний бізнес», - наголосив Тарас Яковлев.

Своєю чергою, голова асоціації рекламістів Луцька, власник компанії «Брендборд» Сергій Ковальчук назвав такий крок «рейдерським захопленням».

«Із 2012 року тарифи збільшилися в чотири рази, не враховуючи ці 49 %», - сказав він. І наголосив, що начальник управління розвитку підприємництва і реклами Наталія Рибай ввела в оману членів виконкому сказавши, що такий крок виведе показники на 2012 рік. Голова асоціації рекламістів Луцька каже, що сума за розміщення реклами у Луцьку вища, аніж у містах-мільйонниках.

«Це рішення внесли з порушенням багатьох норм регламенту. Напередодні виконкому знайомий телефонує і питає, чи не чув я про підняття тарифів. Проект надіслали пообіді, до 17:00 я не бачив жодного файлу. У документі було вказано, що проект сформований у 16:46. На наступний день нам його треба було розглядати», - обурився член виконкому свободівець Михайло Щур. Він зазначив, що єдиний не підтримав проект рішення.

Михайло Щур порадив бізнесменам звертатися до суду. Натомість рекламісти повідомили, що відповідний позов уже підготували.

ІА "Вголос": НОВИНИ