Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За словами Івана Лозинського, голови Личаківської районної адміністрації, зараз підрядники завершують ремонт підземного переходу і продовжують заміну мощення. За сприятливих погодних умов частину переходу відкриють для мешканців міста до кінця року.

Реконструкція площі Митної у Львові розпочалась у червні 2015 року. За цей час тут вже замінили 80% мощення, закупили дерева та виготовили лавки. Офіційно відкрити оновлену площу мають намір 3 травня на День міста, додає Лілія Онищенко.

Нагадаємо, як писав «Вголос», планувалося, що ремонт самої площі триватиме до жовтня.  Відповідно до проекту реконструкції площа Митна буде замощена плитами з хаотичною структурою та з кольоровими вкрапленнями з акцентом на сухий фонтан. У цьому році планувалося виконати усі роботи з ревіталізації площі. Мала бути зроблена дуже складна система, яка передбачає точкове вмощене освітлення. Також мали бути облаштовані місця для відпочинку, зокрема, зелені зони та лавки. Роботи з реконструкції площі Митної розпочали ще в минулому році. Тоді тут повністю замінили всі інженерні мережі.

Загальний кошторис  ремонтних робіт сягнув близько 6 млн. гривень. Замовником робіт з реконструкції площі та ремонту даху музею виступає управління охорони історичного середовища. Частину грошей на реконструкцію площі закладено в міському бюджеті, частково фінансування має взяти на себе німецьке товариство GIZ, яке обіцяло долучитися до реалізації цього проекту.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ