У вівторок, 18 жовтня, Національне антикорупційне бюро та САП викрили колишнього нардепа на спробі підкупу за 22 млн євро міського голови Дніпра. Цю суму він пропонував за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Як з'ясувало слідство, у жовтні 2022 року екс-нардеп (у минулому — топ-посадовець державної компанії «УкрБуд») запропонував меру Дніпра Борису Філатову хабар за укладення з підконтрольними йому компаніями контракту з будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом.

«Кошти обіцяв надавати частинами впродовж дії проєкту – до 2027 року. «Лояльність» мера екснардеп оцінив у 10% від вартості проєкту (220 млн євро), що становить відповідно 22 млн євро. Фінансування за проєктом здійснюється коштом кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку", - йдеться у повідомленні.

Колишнього народного обранця затримали. Вирішується питання про повідомлення про підозру. Попередня правова кваліфікація правопорушення – ч. 4 ст. 369 КК України.

Наголошується, що НАБУ розпочало розслідування за заявою міського голови Дніпра.

«Екс-нардеп є також є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП, за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії. Справа наразі слухається у суді» – зазначають правоохоронці.

Імені нардепа, який пропонував хабар, в НАБУ не називають. Однак, як повідомляє журналіст Олег Новіков, ймовірно, мова йде про Максима Микитася.

Читайте також:

Колаборантці з Черкас дали 10 років тюрми

Рада хоче запровадити іспити для отримання громадянства України

Україна готує санкції проти росії

ІА "Вголос": НОВИНИ