Контррозвідка Служби безпеки України попередила у Києві створення незаконного транзитного трафіку іноземців до європейських країн.

Про це йдеться на сайті Служби безпеки України.

«Встановлено, що ректор одного зі столичних приватних закладів вищої освіти оформляв за гроші фіктивні запрошення на навчання для мешканців деяких країн Північної Африки, а також Центральної та Південної Азії. Для цього він, зокрема, підробляв документи про нібито здобуття «абітурієнтами» середньої освіти за місцями їх проживання за кордоном», – інформують у відомстві.

Після прибуття в Україну іноземці планували потрапити до європейських країн поза встановленими пунктами пропуску.

Зазначається, що ректора під час одержання понад 3-х тисяч доларів за оформлення фальшивих запрошень для 12 іноземців. Раніше оперативники спецслужби задокументували одержання фігурантом «авансу».

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, відкрито кримінальне провадження та визначаються інші особи, причетні до незаконних оборудок.

Як інформувалося, детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади рекордної неправомірної вигоди керівництву НАБУ та керівнику САП Назару Холодницькому в розмірі $6 млн.

ІА "Вголос": НОВИНИ