У Луганській області на території деокупованого українськими військами села затримали зрадника, який під час вторгнення армії РФ підтримав окупантів й займався ремонтом ворожої техніки.

За даними Луганської обласної прокуратури, «помічника» ворога затримали в селі Невське Сватівського району. Йому оголосили підозру за статтею «Колабораційна діяльність» (частина 7 стаття 111-1 КК України).

За даними слідства, зрадник з перших днів повномасштабного вторгнення росіян в Україну підтримав ворога: він ремонтував російську військову техніку (бронетранспортери, а також інші види бойових й легкових машин), допомагав окупантам заселяться в будинки українців, а також допомагав транспортувати танки та іншу зброю армії РФ.

Повідомляється, що він також підвозив окупантів на особистому автомобілі до вогневих позицій на території Луганської та Донецької областей.

«Також неодноразово залучався до завантаження боєприпасів на складах у Невському та сусідньому селі Макіївка», - йдеться у повідомленні прокуратури. 

 

 

Нагадаємо, масштаб пошкоджень унаслідок атаки РФ по енергоінфраструктурі України 10 лютого значний: росіяни змогли пошкодити декілька теплових та гідроелектростанцій.

Додамо, українські морські піхотинці замінували шляхи, якими користувались окупанти і таким чином підірвали ворожу БМП.

ІА "Вголос": НОВИНИ