«Ренн» — «Динамо»

Четвер, 22.00, Роазон Парк, Ренн. Арбітр — Тамаш Богнар (Угорщина). Пряма трансляція — на телеканалі «Футбол 2».

У протистояннях з «Астаною» й «Яблонцем» київське «Динамо» обидва рази упустило перемоги, і тепер із двоочковим багажем підходить до спарених матчів із «Ренном». Французи мають на один пункт більше, і також заявляють про амбіції на вихід із групи. Теперішня ситуація в групі К така, що фаворита визначити доволі проблематично. Всі чотири команди мають приблизно рівну кількість очок, і, не виключено, що турнірна інтрига буде тривати аж до заключного туру. Сенсацією поки що є лише раптовий зліт «Астани», адже на початку турніру на казахстанський клуб навряд чи хтось ставив.

У «Динамо» саме зараз починається найцікавіший етап. Очна зустріч у чемпіонаті з «Шахтарем» вже не за горами, і в ній може вирішитися багато. Проте кадрові проблеми киян нікуди не поділися. Провідний форвард Бесєдін перебуває в лазареті, не полетів до Франції й Русин. Вінгер Вербич лише відновився від травми. Ось і належить тягнути непросту ношу молодому нападнику Супрязі. Владислав, до слова, чудово відіграв останній поєдинок із «Ворсклою» (0: 1), відзначившись гольовою передачею на Циганкова. Ось тільки перемога ця вийшла з неприємним осадом. Динамівці у другому таймі відверто грали на утримання, лише інколи думаючи про випади вперед. Утім, переможців не судять, і київський клуб продовжує гонитву за «Шахтарем».

У «Ренна» проблеми зовсім іншого типу. У своєму чемпіонаті команда відомого в минулому півзахисника Сабрі Лямуші грає ні добре, ні погано, займаючи місце на екваторі таблиці. Тим часом, у минулому турі «Ренн» зумів здобути один заліковий бал у грі проти «Сент-Етьєну» (1: 1), хоча цілком могли розраховувати і на більше. В середині другого тайму екс-гравець «Ліону», «Марселя», «Ньюкасла» і «ПСЖ» Хатем Бен Арфа не зумів реалізувати пенальті. До слова, саме цей атакуючий хавбек, колись вважався майбутньою зіркою європейського футболу, є найбільш примітним персонажем у складі «Ренна».

При всіх очевидних проблемах команда Олександра Хацкевича у Франції розраховує винятково на максимальний результат. Перспективи в Лізі Європи на сьогоднішній день не надто позитивні, час змінювати ситуацію. Кадровий ресурс у тренерського штабу не великий, проте, як мінімум до зими, розраховувати доведеться виключно на наявних виконавців. Як би там не було, будь-який результат, крім перемоги, буде вважатися негативним. То ж цілі зрозумілі, завдання визначені, залишається лише домогтися бажаного.

Цікаві факти

  • «Ренн» тричі зустрічався з представниками України, здобувши одну перемогу при двох поразках. У всіх випадках був зафіксований результат 1:0;
  • «Динамо» грало у Франції дев'ять разів і вибороли всього одну перемогу при семи поразках. Єдиний раз кияни виграли в цій країні 20 років тому, коли здолали «Ланс» (1: 3).
Орієнтовні склади

«Ренн»: Діалло — Траоре, Гелен, Да Сільва, Бенсебайні — Греньє, Андре, Зеффан, Буріго — Бен Арфа — Сарр.

«Динамо»: Бойко — Кендзьора, Бурда, Кадар, Піваріч — Шепелев, Гармаш, Буяльський — Циганков, Вербич — Супряга.