Керівник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький проінформував, що Російська Федерація проведе навчання «Кавказ 2020», під час яких відпрацює фактичне вторгнення в Україну. Сьогодні вторгнення Росії залишається однією з основних загроз.

Про це повідомляє «РБК-Україна», посилаючись на в інтерв'ю Скібіцького «Укрінформу».

«РФ підтримує високий рівень цієї загрози завдяки нарощуванню угруповань своїх військ. Сьогодні, починаючи з 2015 року, вже, по суті, завершується формування трьох російських дивізій біля нашого кордону», - зазначив Скібіцький.

Глава розвідки уточнив, що мова йде про 3-ю, 144-у та 150-у мотострілкові дивізії. А також продовжується формування 8-ї армії в Південному військовому окрузі, яка безпосередньо буде діяти на українському напрямку.

«Та відповідно до планів, які існують в РФ, основні заходи планується завершити вже в кінці 2019 - початку 2020 року... До речі, саме в наступному році плануються навчання «Кавказ-2020», де плани із застосування нових формувань проти нашої держави вже будуть практично відпрацьовані на полігонах, у навчальних центрах Південного військового округу, зокрема на території Криму», - додав Скібіцький

Як писав «Вголос», здатні досягти до території Києва: Скібіцький розповів про засоби російської ППО.

ІА "Вголос": НОВИНИ