Недавно багато відомих людей в нашій країні  позбулися своїх сторінок у «Фейсбуці». Аргумент – «розганяли» неперевірену інформацію. З публічного релізу видно, що не лише закрили акаунти ботів чи фейкові сторінки, а й тих, хто ними управляв.

Про це «Вголосу» розповів політтехнолог Ярослав Макітра.

«І це таки вдарило по «Фейсбук-імперії» Порошенка – однозначно. І це добре видно на прикладі того, як багато зараз більш-менш відомих блогерів у «Фейсбуці», які орієнтовані на штаб Порошенка, активно цю тему розкручують і пишуть: «Я – не бот і я підтримую Порошенка», ще й захищають тих, чиї акаунти видалили (серед них – і Марія Мадзігон), свідчить про те, що це болюче вдарило по команді Порошенка, адже це певний репутаційний удар», - наголосив політтехнолог.

Та й якщо проаналізувати весь український сегмент «Фейсбуку», за словами експерта, то підтримка в ньому Порошенка навіть близько не є пропорційною до електоральної. Можливо, саме завдяки оцій ботофермі та прийомах і накрученні і вдалось таку підтримку отримати у соцмережі.

«Так, створювали незалежні групи, які потім переорієнтовували на політично спрямовані, закидавши туди політичну пропаганду. При цьому саме у штабу  Порошенка найагресивніша група, на відміну від всіх інших політичних конкурентів у мережі: вони миттєво реагували і розганяли ту чи іншу інформацію» ,- уточнив Макітра.

«Але тут є нюанс: частину фейкових акантів видалили, але скільки за цей час зареєстрували нових, теж питання – тому на заміну старим прийдуть нові», - резюмував він.

Більше читайте у статті: «Фейсбук і «детоксикація» Порошенка».

ІА "Вголос": НОВИНИ