Міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що в Україні суттєво зменшилась кількість отримувачів субсидій.

Про це він сказав у інтерв’ю “РБК-Україна”.

«У минулому році це було 6,9 мільйонів сімей, на сьогоднішній день їх більше 4 мільйонів. Але процес призначення субсидій триває. Якщо порівнювати цифри грудня 2018 року до грудня 2017 року, вони відрізняються приблизно на один мільйон осіб.Це результат того, що не всі звернулися за субсидіями на новий опалювальний сезон. Наприклад, у нас було 923 тисячі домогосподарств, які показували »нульові« доходи. І раніше їм питань не ставили. Але зараз, коли ми попросили пояснити, за рахунок чого вони живуть, не всі вирішили, що їм потрібні субсидії», - повідомив Рева.

Міністр також зазначив, що багато українців приховують свої доходи.

«Якщо людина живе у місті при »нульових« доходах, вона має право на субсидію тільки у тому випадку, якщо вона хворіє чи перебуває на обліку у центрі зайнятості. Якщо людина живе у сільській місцевості, їй можуть призначити субсидію через комісію, яка оцінить її побутові умови і дохід. Ситуація з працевлаштуванням у селах не дуже сприятлива. Але у місті людина не може не працювати, якщо вона хоче», - пояснив Рева.

Нагадаємо, міністр соцполітики  обурений тим, що українці заробляють лише мінімальну зарплату та переконаний, що всі ці люди приховують свої реальні доходи.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ