Про це розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук під час прес-конференції сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

Ігор Лікарчук нагадав, що для тих абітурієнтів, які живуть на територіях, де йдуть бойові дії, або які є окупованими, реєстрацію продовжили до 20 квітня. Також до 20 квітня можуть реєструватися для участі в ЗНО військові, які зараз демобілізуються з війська і хочуть цього року вступати до вищих навчальних закладів.

«Якщо будуть запити, то ми готові ще на місяць продовжити термін реєстрації для тих, хто живе на Донбасі, і для демобілізованих військових, які хочуть здобувати вищу освіту. Якщо буде така потреба, ми проведемо третю сесію тестування», – запевнив Ігор Лікарчук.

Він додав, що кожного дня в центр приходять кілька десятків мешканців Донбасу, а також демобілізованих військових і реєструються для участі в ЗНО.

Як писав «Вголос», для майбутніх абітурієнтів, які мешкають у зоні проведення АТО і виявили бажання взяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні, у м. Слов’янську створено Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти.

ІА "Вголос": НОВИНИ