Рівень підтримки п'ятого президента України Петра Порошенка та очолюваної ним політичної партії «Європейська Солідарність» продовжують зростати, у той час, як популярність Володимира Зеленського та «Слуг Народу» йде на спад на тлі критичної ситуації з опалювальним сезоном та проваленої кампанії з вакцинації. Станом на сьогодні Петро Порошенко є другим у президентському рейтингу, а партія «ЄС» посіла другу сходинку за рівнем підтримки парламентських партій.

Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" у період з 21 по 23 жовтня 2021-го року. 

Якби найближчим часом відбулися вибори Президента, то 25,1% проголосували б за В.Зеленського (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором). 14,1% підтримали б П.Порошенка, 10,1% – Ю.Тимошенко, 9,5% – Ю.Бойка, 7,3% – Д.Разумкова, 7,1% – І.Смешка, 6,0% – Є.Мураєва, 5,1% – В.Гройсмана, 4,3% – А.Гриценка, 3,9% – О.Ляшка. 2,0% – О.Тягнибока, 1,5% – А.Садового. 
 
 Рейтинг партій очолює партія «Слуга народу», яку готові підтримати 20,4% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором. За партію «Європейська солідарність» – 15,8%, «Опозиційна платформа – За життя» – 12,0%, «Батьківщина» – 10,9%. Рейтинг інших політичних сил дещо нижчий. Так, партію «Сила і честь» підтримують 6,4%, партію Мураєва «Наші» – 6,3%, партію «Українська  стратегія Гройсмана» – 5,3%, Радикальну партію – 4,8%, «УДАР Віталія Кличка» – 4,2%, партію Шарія – 3,8%, ВО «Свобода» – 2,9%, партію «Голос» – 2,2%, партію «Самопоміч» – 1,9%. 

Водночас зауважимо, що за даними соціологів упродовж цього року рейтинг президента Зеленського та партії «Слуга Народу» продовжує стабільно знижуватись, у той час, як підтримка інших політичних сил, перш за все - «Європейської Солідарності», зростає. 

фото: Соціологічна група «Рейтинг» 

 

Нагадаємо, як писав "Вголос«,  наприкінці жовтня результати власного опитування оприлюднив також »Центр Разумкова«. Згідно з даними соціології, Володимир Зеленський та партія »Слуга Народу" продовжують зберігати першість у електоральних симпатіях, проте їх рівень підтримки знижується.

Опитування «Центру Разумкова» також продемонструвало сталу тенденцію до зростання підтримки «ЄС» як парламентської партії, та Петра Порошенка як ймовірного кандидата в президенти. 

ІА "Вголос": НОВИНИ