Росіяни, що воюють на боці України проти путінської армії, записали звернення до російських солдатів. Вони закликали військових рф переходити на бік правди і замість вбивати українців - звільнити росію від режиму путіна.

Звернення Легіону «Свобода Росії» озвучила єдина жінка у складі цього добровольчого підрозділу із позивним «Перша».

Відео було опубліковано у Telegram-каналі «Легіон »Свобода Росії".

На відео жінка в балаклаві сидить на фоні біло-блакитно-білого прапора. Вона розповідає, що перетнула кордон України у травні 2022 року, щоб вступити до Легіону «Свобода Росії» та воювати проти російських окупантів. Приїхавши, вона виявила, що стала першою жінкою-легіонером.

«Перша» також розповіла, що спонукало її ухвалити таке рішення.

«20 березня, під Гостомелем кадировці розстріляли мого чоловіка, сержанта 76 дивізії. Він відмовився вести своїх хлопців на забій. Хотів вийти сам і врятувати своїх солдатів. не повернуться додому. Через Путіна», - заявила вона.

Також жінка звернулася до російських солдатів - і тих, хто вже воює за амбіції Кремля на території України, і до тих, кому поки що вдавалося уникати відправки на українську землю.

«Хлопці, Путін вже програв цю війну. І ви самі це чудово знаєте. Неможливо виграти війну проти всього світу. Нам потрібно всім разом зупинити війну. І принести справжню свободу до Росії. На вас чекають удома. І ви повинні повернутися переможцями. А перемогти можна лише воюючи за правду, яка на боці вільної Росії та всього світу», - заявила легіонерка.

Зазначимо, на Закарпатті лікар-інфекціоніст та його пособниця займалися фальсифікацію документів та несанкціоновано втручалися в роботу системи «eHealth».

ІА "Вголос": НОВИНИ