Правоохоронці затримали найманих убивць, які планували вбивство керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова та міністра оборони Олексія Резнікова.

Про це інформує пресцентр Служби безпеки України.

Фахівцям СБУ вдалося запобігти серії замовних убивств громадських діячів нашої держави та вищого військово-політичного керівництва.

Диверсійно-розвідувальну групу ГРУ рф знешкодили. Крім Резнікова та Буданова найманці планували вбити відомого українського активіста, їм’я якого не називають.

За вбивство кожного зі списку рашисти пообіцяли заплатити 100-150 тисяч доларів.

ДРГ сформували кадрові співробітники військової розвідки росії. До її складу увійшов житель тимчасово окупованого Луганська, який у лавах так званої «лнр» раніше брав активну участь у боях проти ЗСУ.

За завданням координатора з москви він, використовуючи свої зв'язки в кримінальних колах, підшукував кілера для вбивств на замовлення. На його пропозицію відповів мешканець Києва, який за 3 500 доларів погодився ліквідувати українського військового, який був причетний до нібито розправи над російськими полоненими.

«Це вбивство мало стати »тестовим випробуванням« перед виконанням основних завдань ворога», - йдеться у повідомленні.

Для замаху на керівництво оборонних відомств «зв'язковий» вирішив особисто прибути на підконтрольну Україні територію. Тут він разом із спільником мав розробити план ліквідації та подати його на затвердження до москви.

Чоловік намагався замаскувати маршрути переміщення, тож заїхав до України через територію білорусі. СБУ задокументувала його в'їзд до Волинської області через КПП «Доманове» та зустріч із спільником.

«Щоб запобігти вчиненню особливо тяжких злочинів, контррозвідники Служби безпеки із залученням бійців ЦСО »А" затримали зловмисників у Ковелі. Обом повідомили про підозру в державній зраді та умисному вбивстві. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

«Ворог не може перемогти на полі бою, тому вдається до звичних для нього методів - намагається організувати замахи на військових та керівників українських органів влади. І цим вкотре доводить усьому світу, що Росія - це держава-терорист, яка не дотримується жодних цивілізованих правил », - зазначив в.о. голови СБУ Василь Малюк.

Як писав «Вголос», в Україні запрацює Бюро санкційної політики. З'явилися перші подробиці.

ІА "Вголос": НОВИНИ