Фракція «Слуга народу» проголосує за звільнення міністра оборони Олексія Резнікова і міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна.

Про це повідомляє нардеп від «Слуги народу», заступниця голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безугла у Facebook.

Пройшло закрите засідання фракції «Слуга народу». Без деталей:

безпекова ситуація в Україні, дії РФ
обмеження виїзду за кордон
робота фракції в 2023 році
кадрові ротації в уряді.

МОУ і Мінстратегпром звільняємо. Подаються на постійних керівники СБУ та МВС.

За даними джерел УП, Резнікова розглядають на позицію міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Кирила Буданова планують призначити міністром оборони. Міністра юстиції Дениса Малюську хочуть залишити на своїй посаді.

Керівником МВС призначать чинного в.о. Ігоря Клименка, головою СБУ – чинного в. о. голови Василя Малюка.

Разом з тим, звільнення міністра спорту Вадима Гутцайта перенесли на кінець лютого.

Звільнення мають відбутися на найближчому засіданні, а призначення – через одне засідання.

Пізніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія підтвердив, що Резніков переводиться на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості. За словами Арахамії, це робиться «для посилення військово-промислового співробітництва, що абсолютно логічно, враховуючи його експертизу по »Рамштайну« й необхідність »підняти« міністерство, яке повинно робити більше».

Він також підтвердив, що Буданов очолить Міністерство оборони, «що абсолютно логічно для воєнного часу». Арахамія підтвердив також, що Клименка буде призначено головою МВС, а Малюка – СБУ.

«Логіка та сама. Силові відомства на цьому етапі мають очолити не політики, а кадрові силовики», - зазначив голова фракції.

ІА "Вголос": НОВИНИ