Колишнього очільника МЗС Леоніда Кожару, якого підозрюють у вбивстві співзасновника Atlantic Group та ексглави правління телеканалу «Інтер» Сергія Старицького, випустили на волю під заставу у розмірі 2,7 мільйона гривень.

Так, Києво-Святошинський районний суд Київщини раптово вирішив втричі зменшити суму застави.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Відомо, що зараз ексглава МЗС проживає в тому ж місці, де й прописаний. Він не знаходиться під домашнім арештом, користується мобільним телефоном, може спокійно пересуватися Києвом та Київською областю. Якщо йому потрібно виїхати за межі Київщини, він повинен повідомити через адвоката, куди йому потрібно і для чого. Водночас повідомляється, що закордонний паспорт Леонід Кожара здав, перебуваючи під досудовим слідством.

Як розповів його захист, Кожара не мав власних коштів, щоб сплатити заставу у розмірі 2,7 мільйона. Підозрюваному допомогли його знайомі.

Також захисник зазначив, що ексміністру нібито потрібне стаціонарне лікування, але коли саме він ляже до лікарні, також невідомо.

Нагадуємо, резонансне вбивство Старицького сталось 21 лютого 2020-го року. Тоді його тіло з вогнепальним пораненням голови знайшли у приватному будинку Кожари. Спочатку підозрюваний стверджував, що це було самогубство, але експертиза встановила, що Старицький не міг вбити себе сам. Пізніше Кожара та його дружина розповіли, що це було випадкове вбивство.

З'ясувалось, що в будинку ексміністра, де гостював бізнесмен, спалахнула сварка, яка переросла у бійку. Тоді Кожара дістав свій пістолет та вдарив Старицького по потилиці, а потім вистрілив у голову. Постраждалий помер на місці.

25 березня Кожарі оголосили повідомлення про підозру за фактом умисного вбивства.

Справу в суд передали вже понад рік тому і за цей час було проведено близько десяти засідань, більшість з яких було присвячено обранню запобіжного заходу.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ