На ресурсах окупаційної адміністрації рф у тимчасово окупованому Криму з’явився указ “глави республіки крим” про створення призовної комісії з мобілізації громадян у республіці Крим.

Про це повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

У відомстві зазначили, що днями на сайті так званого очільника Криму зʼявився «указ» про створення комісії з мобілізації людей на півострові, затверджено положення про неї та доручено створити в «муніципальних районах та міських округах» відповідні комісії нижчого рівня.


«Вказані кроки окупаційної адміністрації свідчать, що російська федерація готується до проведення мобілізації на тимчасово окупованій території. Громадян України в окупованому Криму знову планують примушувати воювати проти власної держави, як це вже відбувається з тими, кого окупанти незаконно призвали на строкову службу», – зазначили у відомстві.

У Представництві нагадали, що призов людей на окупованій території є порушенням норм міжнародного права, тому закликали українців саботувати таке рішення та зробити все можливе, щоб уникнути мобілізації.


 «Закликаємо наших громадян у тимчасово окупованому Криму зробити все можливе, аби уникнути будь-якої участі у військових формуваннях країни-агресора. Саботуйте рішення окупантів! Пам’ятайте, ваше життя - найдорожче, що у вас є! Якщо ви все ж не зможете уникнути мобілізації і вас залучатимуть до участі у війні, то за першої ж нагоди здавайтеся в полон. Цим ви збережете своє життя та не виконуватимете злочинних наказів», – наголосили в установі.

Читайте також:

Росія вдарила ракетами по школі у Харкові. Фото

На Сумщині окупанти обстріляли психоневрологічний інтернат. Є постраждалі

Росія після Лисичанська перейде до захоплення Донеччини – британська розвідка

ІА "Вголос": НОВИНИ