Росія, ймовірно, може використовувати для ударів по Україні іранські балістичні ракети. Вони несуть загрозу, оскільки мають велику швидкість польоту.

Про це розповів спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Загроза є, вона не нова. Ми зіштовхнулися з більшою загрозою в перші дні війни, коли балістичні ракети »Іскандер-М« атакували Україну разом із »Точками У«. Вони застосовувалися дуже широко по Україні», - заявив він.

За словами Ігната, Росія має дефіцит балістичних ракет. Тому й попросила допомоги в Ірану, який зголосився надати балістику.

Такий тип ракет є більш небезпечним, ніж інші, якими Росія і раніше обстрілювала Україну. Наразі українські військові не мають ефективних засобів боротьби проти них.

«Проти балістичних ракет, на жаль, немає в нас ефективного захисту. Це балістика, вона летить фактично з космосу, летить на величезній швидкості вниз. Збивати їх фактично нереально, але протидіяти можна», - пояснив Ігнат.

Він закликав українців дотримуватися сигналів повітряної тривоги та прислуховуватися до даних розвідки.

«Найкращий спосіб - знищити їх там, звідки їх запускають. А це дальність ракет 300 і 700 км. Тому різні методи впливу, »бавовни« є, їх ніхто не скасовував», - підкреслив він.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ