Про це заявив Голова Організації Українських Націоналістів Богдан Червак.

«Відтак політику Польщі треба трактувати як шовіністичну і антиукраїнську.
З цього приводу не слід робити трагедії. У минулому поляки неодноразово вдавалися до шовінізму. Однак це їм не допомагало. Навпаки, УВО, ОУН, а згодом УПА приводили поляків до тями», – зазначає Червак.

За словами Глави ОУН, угар польського шовінізму не затьмарить нам розум:

«Українці й надалі вважатимуть, що головний ворог не Варшава, а Москва. І це насправді так є. При цьому жодних поступок у питаннях історичної пам'яті, зокрема ставлення до ОУН, УПА, дивізії «Галичина» не буде. РФ обламала зуби. Обламає Польща».

9 листопада польське видання Dziennik із посиланням на джерела повідомило, що голові Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу заборонили в'їзд до Польщі.
Сам Володимир В'ятрович у коментарі журналістам повідомив, що офіційного повідомлення про заборону на в'їзд до Польщі у нього немає.

Нагадаємо, що під час круглого столу на тему: «Волинський експеримент Генрика Юзевського: дорога до польсько-українського примирення у міжвоєнний період» у Рівному віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур заявив, що у 1918 році Української держави не було, а Львів – це польське місто.

Також Міністр закордонних справ Польщі, відомий скандальними закидами в бік України, заявив, що українці мусять зробити вибір: будувати ідентичність на Українській повстанській армії або на нових героях – Небесній сотні чи загиблих на Донбасі військових.

До всього, очільник МЗС РП спровокував гучний скандал, відмовившись відвідати музей «Тюрма на Лонцького» через позицію його директора. А по тому в інтерв'ю польським ЗМІ заявив, що Київ використовує Варшаву.

Врешті, і Президент РП Анджей Дуда закликав гаранта Петра Порошенка вигнати з української політики націоналістів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ