Росія перекидає все більше танків до українських кордонів. Такі дії РФ посилюють побоювання Заходу з приводу повідомлень про нарощування російських військових сил поблизу України.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з аналітичним звітом лондонської компанії Janes, батальйон основних бойових танків Т-80У був розгорнутий на залізничній станції у Воронезькій області, згідно з кадрами з соціальних мереж від 7 листопада. Скоріш за все, танки направляються на полігон Погоново, який знаходиться у 250 км від кордону з Україною.

Оборонно-розвідувальна компанія Janes ідентифікувала перекидання танків і самохідної артилерії однієї й тієї ж російської дивізії в Брянську і Курську області на північному кордоні України ще 28-29 жовтня.

За даними компанії, на відміну від досить відкритого нарощування сил навесні, недавнє розгортання російських військ має прихований характер — часто відбувається вночі й здійснюється елітними наземними підрозділами. Ці дії, схоже, спрямовані не стільки на залякування, скільки на створення активної загрози, вважають в компанії.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ