Російські спецслужби планують проведення низки терористичних актів на території РФ для того, щоб консолідувати російську громадськість проти українців.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

«Російські спецслужби планують серію терактів з мінуванням і підривом житлових будинків, лікарень і шкіл у російських населених пунктах. А також завдання ракетно-бомбових ударів по місту Бєлгороду чи одному з міст Криму», - заявив Буданов, повідомляє пресслужба ГУР МО в телеграм-каналі.

Він зазначив, що провальне виконання плану мобілізації в Росії змушує путінський режим застосовувати брудні сценарії, щоб емоційно сколихнути російське суспільство.

«Останніми днями російська влада дедалі активніше розганяє маховик антиукраїнської істерії. У Білгородській і Курській областях активно риються окопи, нагнітається паніка щодо уявного наступу українських добровольчих батальйонів і диверсійних груп», - додав Буданов.

Як писав «Вголос» раніше, РФ із залученням псевдоекспертів розгорнула дезінформаційну кампанію про начебто свою «перемогу» у війні в Україні.

Додамо, сьогодні, 12 квітня, у Стрию демонтували пам'ятник радянському солдату. Про це повідомили у телеграм-каналі Типовий Львів.

ІА "Вголос": НОВИНИ