росія шукає привід для застосування хімічної та біологічної зброї в Україні. Будь-яке її використання цілковито змінить природу конфлікту.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції за результатами позачергового саміту глав держав та урядів країн НАТО у Брюсселі, інформує «Інтерфакс - Україна».

«Ми занепокоєні, частково - тому що ми бачимо риторику, і ми бачимо, що Росія намагається створити привід, звинувативши Україну, США, союзників по НАТО в підготовці використання хімічної та біологічної зброї. Ми бачили раніше, що цей спосіб звинувачення є способом створити привід для того, щоб зробити це самим», - сказав Столтенберг.

Він наголосив, що звинувачення РФ проти України та союзників щодо НАТО «абсолютно хибні».

"Будь-яке використання хімічної зброї цілковито змінить природу конфлікту. Це буде кричуще порушення міжнародного права, матиме широкомасштабні наслідки й буде надзвичайно небезпечним. Це вплине на українців, а також є ризик, що це вплине на людей, які живуть у країнах НАТО, тому що ми можемо бачити забруднення, розповсюдження хімічних агентів чи біологічної зброї на наші країни", - пояснив секретар НАТО.

Читайте за темою:

Альянс відмовився від пропозиції Польщі відправити миротворців в Україну

НАТО нарощує військову присутність у Східній Європі через вторгнення росії в Україну

 

ІА "Вголос": НОВИНИ