На цьому наголосила офіційний представник СКР Світлана Петренко, передає Інтерфакс.

«Абсолютно незрозуміло, на чому ґрунтуються ці чергові висновки польських експертів. При проведенні одразу після катастрофи балістичної і вибухотехнічної експертиз жодних ознак впливу на літак вибухових речовин виявлено не було», - запевнила Петренко.

Таким чином посадовець відповіла на недавню заяву польської урядової підкомісії з розслідування катастрофи президентського літака Ту-154М про те, що руйнування лівого крила літака схожі на сліди вибуху і не пов'язані із зіткненням з березою.

За словами Петренко, уламки лайнера зберігаються на території РФ як речові докази у кримінальному розслідуванні Слідчого комітету Росії:

«При цьому жодних додаткових оглядів або досліджень уламків літака польською стороною, в тому числі членами нової польської комісії з розслідування, з 2014 року не проводилося».

Нагадаємо, Літак Качинського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Всі 96 осіб, що перебували на борту, загинули. Качинський летів на траурні заходи в Катинь, де поховані польські військовослужбовці, розстріляні НКВС СРСР в 1940 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ