Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Гант закликав РФ співпрацювати зі слідчими після оголошення імен чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи рейсу МН17, збитого російськими військовими над Донбасом у 2014 році.

Про це йдеться у заяві опублікованій на сайті британського МЗС.

«Міністр закордонних справ закликав РФ повною мірою співпрацювати зі слідчими після оголошення спільною слідчою групою у справі МH17 та прокуратурою Нідерландів, що вони звинувачують чотирьох підозрюваних у вбивстві 298 осіб та спричиненні падіння літака МН17 над східною Україною територією, що була контрольована в той час проросійськими бойовиками», - йдеться у тексті заяви.

Як зазначається, на додаток до оголошених підозр, Велика Британія надалі підтримуватиме Австралію та Нідерланди у їх заклику до Російської Федерації визнати відповідальність за збиття літака МH17.

«Російська Федерація тепер має повною мірою співпрацювати з прокуратурою та надавати будь-яку допомогу, яку вимагає слідство відповідно до резолюції Ради Безпеки ООН № 2166. Обвинувачення, висунуті сьогодні проти цих осіб, свідчать про те, що міжнародна спільнота єдиним фронтом виступає проти безкарності тих, хто винен у цьому підлому вбивстві 298 невинних людей», - заявили у британському МЗС.

Нагадаємо, що Зеленський прокоментував висновки міжнародної слідчої групи щодо катастрофи MH17.

Також у ГПУ заявили, що коло підозрюваних у знищенні MH17 розширять.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ