Про це пише «Слово і діло».

Якщо новачкам ще дозволено мати певний період адаптації та входження у справи, то для політичних старожилів та тих, у кого це вже не перша «ходка» – підвищені вимоги. До тих же, у кого ще й загальнодержавні амбіції, особливо прискіпливий погляд.

Саме до останніх належить львівський міський голова Андрій Садовий, роботу якого не надто високо оцінив сайт «Слово і діло».

Під час аналізу розглядали кількість передвиборчих обіцянок та якість їх виконання впродовж цього року.

Як наслідок, Садовий виявився впевненим лідером серед тих, хто обіцяє своїй громаді. У його програмі аж 67 чітких меседжів, які він знає як виконати.

Хотілося б вірити, що така кількість обіцянок свідчить саме про знання специфіки міської господарки та шляхів її покращення. Та перший рік роботи «новообраного» мера, а загалом десятий на посаді міського голови Львова, свідчить про зовсім протилежне.

Натомість приходить думка, що Садовий у своїй передвиборчій програмі вправлявся у популізмі, який так добре спрацював на загальноукраїнському рівні. Тільки от буденні клопоти – це не велика політика. Тут потрібно впрягтися і працювати, а не домовлятись, підставляти партнерів та шукати винних.

На фоні гучних та трагічних провалів у ключових сферах життя міста, дивують обіцянки, які меру вдалося першочергово виконати:

- можливість зареєструвати підприємство за 15 хвилин та отримання доступу до муніципальних даних за допомогою спеціального порталу.

Мабуть, жоден з навіть найбільших прихильників Садового не ставив їх у першу чергу своїх очікувань від нього. А якщо брати тих, хто мусів голосувати за нього, у зв’язку з відсутністю альтернативи, то для них це справжня катастрофа!

Чи потрібні вони дисциплінованому виборцю пенсійного віку? А, може, від того легше бюджетникам, які становлять основу адмінресурсу?

3% виконаних обіцянок впродовж року після двох каденцій роботи міським головою – чи не замало це?

На звалищі – трагедія, в транспорті – колапс, в будівництві – скандали, в дитячих садках – черги, у перинатальному центрі і загалом в пологових – смерті та проблеми, по факту ЄВРО 2012 – кримінальні справи, в міськраді – бюрократія та перепони, в іміджі Львова – бутафорія!

Зате маємо інтерактивну панель міста Львова. І справді місто і його мешканці виставлені на панель, адже місто – для туристів і розваг.

ІА "Вголос": НОВИНИ