Біля Львова у Брюховицькому лісі вже другий рік поспіль живе безхатько, якого звати Роман. Так, свого житла він не має, тому впродовж 18 років чоловік веде кочівний спосіб життя.

Жити у лісі було особистим рішенням Романа.

Як повідомляє видання Lviv1256, у Брюховицькому лісі безхатько живе з літа 2020-го року. Раніше про нього вже розповідали волонтери, які час від часу приносять йому їжу та теплий одяг. Допомогу від людей він приймає, але сам не просить та не краде. Крім того, Роман не п’є та не палить.

Чоловік самостійно облаштував собі намет і проживає там. Готує він на багатті та біля нього гріється. 

Варто зазначити, що чоловік глухонімий та не вміє розмовляти. Його спосіб спілкування, це записки на газеті. До того ж він пише грамотно і змістовно.  Так він  “гартує тіло та душу, готується до другого приходу Господнього”.

Як з'ясувалось, такий спосіб життя він обрав після смерті дружини. У нього залишилось двоє дітей, але з ним вони не спілкуються. Ні він, ні діти не хочуть жити разом.

Намет, який облаштував Роман, не опалюється, а попереду йде зима. Пан Роман каже, що готовий переїхати у якесь стаціонарне житло, проте догляд йому не потрібен.

“Звертаємося до людей, хто може зарадити біді і надати у користування цьому чоловікові якусь невеличку хатину у якомусь селі, придатну для життя. Відомо, що сьогодні багато таких будинків пустує по селах…Якщо знайдуться бажаючі допомогти, то можна навідатися до нього безпосередньо до намету біля траси Львів -Брюховичі, по правій стороні одразу за Голоско, або телефонуйте 067 329 3369”, – йдеться у повідомленні.

Читайте більше новин від Вголосу:

ІА "Вголос": НОВИНИ