Рівненська АЕС 19 січня провела тендер на проектування дата-центру на очікувану суму 9,02 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Переможець до осені 2022 року повинен буде виконати проект і робочу документацію для будівництва центру обробки даних на території РАЕС.

Метою будівництва є створити високонадійну систему центру обробки даних для розміщення державних реєстрів, електронних архівів, обчислювальних потужностей тощо, використавши при цьому електроенергію, яка виробляється «Енергоатомом».

Раніше Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України звернулось до «Енергоатому» з пропозицією розглянути можливість майнингу криптовалют.

На РАЕС передбачено розширення відкритого розподільчого пристрою ВРП-330 кВ додатковою коміркою №10, а також будівництво підстанції 330/10 кВ «Будівельна» повністю і трьох майданчиків розміщення центрів обробки даних з улаштуванням кабельних зв’язків.

На тендер прийшли ТОВ «Київська енергетична будівельна компанія» і ТОВ «Укренергобудпроект». Аукціон виграла перша компанія з ціною 8,93 млн грн.

Економія становить 1% від очікуваної вартості закупівлі.

Очікується визначення переможця.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ