У Києві суд виніс вирок вбивці ветерана АТО Олександра Мандича.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

28 березня тіло Олександра Мандича з численними ножовими пораненнями знайшли в покинутій канаві в Київській області. Пізніше стало відомо, що в причетності до викрадення та вбивства ветерана АТО підозрюють двох уродженців Луганської області та жителя столиці.

«Прокурором доведено, що в березні 2021 року обвинувачені, перебуваючи у квартирі 37-річного потерпілого на Печерську, близько години утримували його проти волі та безжалісно мордували. Після цього чоловіка в напівпритомному стані силою посадили в автомобіль і вивезли в поле на територію Обухівського району Київської області, де завдали кілька ударів ножем та душили. Після цього тіло чоловіка сховали у водостічній трубі в канаві та поїхали з місця злочину», – розповіли в пресслужбі.

На підставі наданих прокурором беззаперечних доказів та враховуючи принципову позицію щодо покарання, колегія суддів Обухівського районного суду Київської області засудила виконавця злочину до 15 років позбавлення волі. Його спільники, визнані винними у вбивстві та позбавленні волі отримали: 13 років, 7 років, 8 років. Ще один учасник отримав 5 років за позбавлення волі чоловіка.

Під час судового розгляду обвинувачені свою провину в повному обсязі не визнали, а свої версії подій постійно змінювали.

ІА "Вголос": НОВИНИ