Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України проаналізував акаунти та телеграм-канали, які системно просувають проросійські наративи щодо «Глосарія...», а також акаунти деяких персональних блогів.

Про це інформує пресслужба РНБО України.

«На публікацію Глосарія миттєво відреагували Telegram-канали, які безпосередньо пов’язані з дезінформаційною діяльністю на користь РФ. Основним наративом стало приниження національної гідності українців, особливо Революції Гідності, яку канали називають «переворотом», – сказано у звіті.

Зі списком проросійських Telegram-каналів, які просувають проросійські наративи щодо Глосарія, можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, для протидії деструктивному інформаційному впливу Апаратом РНБО було розроблено «Глосарій назв, термінів та словосполучень, які рекомендовано використовувати у зв’язку з тимчасовою окупацією РФ Автономної Республіки Крим та окремих районів Донецької та Луганської областей», як складовому комплексу заходів щодо захисту інформаційної безпеки держави.

Документ є інструментом посилення позиції держави у медійному просторі завдяки впровадженню політики «єдиного голосу» як елементу протистояння в інформаційній війні, що розв’язана Кремлем.

Глосарій рекомендовано для використання органами державної влади та місцевого самоврядування, дипломатичними представництвами України, засобами масової інформації, організаціями громадського сектору.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ