Правоохоронні та контролюючі органи, профільні органи та відомства мають об’єднатися і запровадити єдиний системний підхід у боротьбі з контрабандою та корупцією, мінімізувати їх обсяги та наслідки.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк, передає прес-служба РНБО.

За словами Данилюка, нещодавно було створено нові правоохоронні органи, зокрема, НАБУ, ДБР, Національну поліцію, що «певною мірою змінило логіку, яка вибудовувалася, з координації дій у боротьбі з контрабандою».

«Однозначно слід відновити систему, яка дає результат. Тут йдеться про ціль більшу, ніж боротьба з контрабандою— йдеться про захист внутрішнього ринку», - заявили у прес-службі.

Данилюк також наголосив, що багато років в Україні сповідували «точковий», а не системний підхід до боротьби з контрабандою і порушенням митних правил.

«Контрабанда представляє собою серйозну загрозу, оскільки підриває економічну безпеку, втягує громадян в організовану злочинність, використовується іноземними спецслужбами для розвідувально-підривної діяльності. І це було дуже чітко продемонстровано в 2014 році на Сході України. Ми не можемо контрабанду швидко викорінити, але можемо і повинні мінімізувати її обсяги та наслідки», — заявив Секретар РНБО України.

Данилюк запропонував учасникам наради наступного тижня надати пропозиції до Апарату РНБО України щодо практичних кроків боротьби з контрабандою і порушення митних правил, після чого пропозиції будуть узагальнені і представлені на розгляд Главі держави.

Напередодні делегація РНБО відвідала Донбас. Візит здійснили для того, щоб ознайомитися із ситуацією на лінії зіткнення та оцінити ймовірність загроз із боку окупантів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ