У п’ятницю, 11 лютого, в Україні запровадили санкції проти телеканалу «НАШ».

Відповідне рішення ухвалили під час засідання Ради національної безпеки та оборони.

Про санкції під час брифінгу повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Варто зазначити, що телеканал «НАШ» належить скандальному проросійському політику Євгену Мураєву. Це проросійський новинно-політичний телеканал.

Данілов зазначив, що обмеження діятимуть упродовж п'яти років.

«Введено санкції та обмеження проти компанії »Наша Прага«, проти компанії »НАШ 24«, »НАШ 365" та компанії, яка безпосередньо є власником усіх цих компаній, яка знаходиться на Кіпрі, у місті Лімассол, Proteas House», - зазначив секретар РНБО.

Євген Мураєв заперечує війну з Московією. Варто зазначити, що телеканал «НАШ» неодноразово отримував штрафи за викривлення новин на користь Росії та за поширення мови ворожнечі. В етери запрошували окупантів із ОРДЛО та дозволяли їм звинувачувати ЗСУ в неіснуючих «провокаціях».

Нещодавно Нацрада подала звернення з вимогою анулювати всі ліцензії каналам, які належать проросійському політику. За даними Нацради, «НАШ» так і не усунув і не сплатив минулі порушення.

Нагадаємо, що у РНБО уже є досвід анулювання ліцензій телеканалам. У лютому минулого року відповідне рішення Радбезу фактично зупинило мовлення ТБ кума Путіна Віктора Медведчука.

Як писав «Вголос», у Львові з‘явилися бігборди проросійського політика Мураєва. 

Також ми повідомляли, що Нацрада хоче закрити проросійський телеканал «НАШ». Відповідний позов надійшов до столичного Окружного адміністративного суду.

 

 

.

ІА "Вголос": НОВИНИ