Родина Медведчука живе в Москві, а донька навчається у престижному виші, попри провалені іспити.

Про це повідомляє Детектор-медіа з посиланням на Медузу.

Російське видання «Медуза» з'ясувало, що родина депутата забороненої ОПЗЖ Віктора Медведчука, звинуваченого у держзраді та обміняного на українських полонених захисників, живе в Москві.

Спільно з «Лабораторією університетської прозорості» видання зʼясувало, що молодша донька Медведчука та екстелеведучої Оксани Марченко Дарʼя щонайменше з 2021 року проживає в Росії. Вона є похресницею президента РФ Володимира Путіна.

Зараз Дарʼя Медведчук навчається в Москві на факультеті «Вища школа бізнесу» Вищої школи економіки. Освітня програма юної Медведчук має назву «Управління бізнесом». Наказ про її зарахування, опублікований на сайті університету, датований 31-им серпня 2021 року.

У ньому, крім Дар'ї,  фігурує також Даниїл Косовський та Валентина Шуст. Як пише «Медуза», обоє є дітьми осіб із оточення Медведчука: батько Даніїла – протоієрей УПЦ МП, а батько Валентини – член правління благодійного фонду Медведчука та колишній керівник інвестиційної компанії «Укркапітал», якою нині керує Оксана Марченко. Усі троє були зараховані до вишу за спеціальною процедурою для іноземців та навчаються платно.

Водночас на початку 2022 року Медведчук розповідав, що його донька вступила до Женевського університету і планувала їхати до Швейцарії, однак їй анулювали візу за два дні до початку навчання.

«Медуза» також повідомляє, що усіх трьох студентів, зокрема Дарʼю Медведчук, декілька разів намагалися виключити за пропуски та провалені іспити, проте на співробітників навчального закладу тиснули та погрожували їм. Студенти на виправдання надали довідки з однієї з московських лікарень. Одначе в результаті офіційної перевірки з'ясувалося, що до медзакладу вони не зверталися та відповідно жодних довідок не отримували.

Усі троє мали понад три перездачі іспиту, що, за правилами вишу, веде до відрахування. Утім, Дарині буцімто «надали можливість написати мотиваційний лист та навчатися далі».

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», Віктора Медведчука обміняли на 200 захисників України. Проте суд над ним відбувається у Львові в закритому режимі. 

ІА "Вголос": НОВИНИ