Про це оголосили на брифінгу 19 березня родичі загиблих Інна Плеханова та Степан Сольчаник, а також член Музейної ради при Міністерстві культури Євген Дмитрук і віце-президент київської організації Національної спілки архітекторів Георгій Духовичний, передає «Українська правда».

«Ми проти знищення Інститутської, втілення проекту меморіалу, який передбачає зміну Інститутської», — заявив Степан Сольчаник, брат загиблого 2014 року Богдана Сольчаника.

За словами Степана, Інститутська вже є музейним експонатом і місцем злочину.

«Ми маємо зупинити той процес, який вже стартував. Я аж ніяк не проти проекту в цілому, тобто побудови меморіалу, але я категорично проти місця, де він має бути реалізованим», — заявив Сольчаник.

26 представників родин заявили, що докладуть усіх зусиль, аби призупинити цей процес і не дати знищити Інститутську.

На думку Слочаника, «знищення» вулиці Інститутської негативно вплине на розслідування і збереження пам'яті.

Інна Плеханова додала, що при ухваленні проекту допустили хиб. З архітектором не узгодили про те, що змінювати ландшафт вулиці не потрібно, оскільки це було основною вимогою родин.

Відкритий лист від імені 26 родин спрямовано директору Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу, директору Національного меморіального комплексу Героїв «Небесної сотні» і Музею Революції гідності Ігорю Пошивайлу та міністру культури Євгену Нищуку.

Нагадаємо, що у прокуратурі розповіли, коли завершать слідчі експерименти на Інститутській.

Як писав «Вголос», український посол в Іспанії не встав під час виконання Гімну України та вшанування «Небесної сотні».

ІА "Вголос": НОВИНИ