Про це повідомляє газета «Известия».

Зазначається, що позов підготовлений і проти фірми, яка страхувала ризики лізингової компанії.

Позов буде поданий до суду Нью-Йорка, де зареєстрований страховик. Власник літака зареєстрований в Лос-Анджелесі. Суми позовів очікуються від $300 тисяч до $1,5 млн.

Експерти відзначають, що отримати компенсацію в американському суді заявники зможуть, тільки якщо відповідні положення були в лізинговому договорі ILFC з «Когалимавіа».

Як раніше повідомлялося, на думку західних розвідок, російський літак, швидше за все, був знищений вибуховим пристроєм, закладеним терористами у багажний відсік аеробуса. 

Нагадаємо, уламки російського лайнера Airbus-А321 компанії «Когалимавіа», який зник зранку 31 жовтня з радарів, знайшли біля аеропорту міста Ель-Аріш на Синайському півострові.

На борту було 217 пасажирів і 7 членів екіпажу.

Як відомо, серед пасажирів російського літака, що розбився на Синайському півострові в Єгипті, були четверо українців - українські дипломати отримали офіційне підтвердження цього від російського міністерства з надзвичайних ситуацій.

Відповідальність за вибух взяло на себе угруповання "Ісламська держава": бойовики опублікували фото бомби, яку, як вони стверджують, один з екстремістів заклав на борту літака.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ