Правоохоронці викрили в Україні російського агента. Зловмисник роками працював у владних структурах.

Про це інформує пресслужба Офісу генерального прокурора на сторінці в соціальних мережах.

Слідство встановило, що затриманий – експравоохоронець з Донецької області. Він займався підривною діяльністю проти України та виконував завдання генштабу росії.

Для збору та передачі відомостей злочинець вербував осіб. Під його керівництвом вони збирали інформацію про місця дислокації української армії, а також дані про високопосадовців.

У 2017 році зрадник працював у Головному департаменті зовнішньої політики та євроінтеграції. Тоді він передавав росіянам документи про позицію України щодо енергетичного, митного, цифрового та Європейського союзів.

У 2018 році зловмисник почав працювати у ЗСУ, перебуваючи на зв’язку із московитами. Він «зливав» важливу інформацію та намагався вербувати командирів нашої армії.

Минулого року затриманий звільнився зі Збройних сил України. Під час повномасштабного вторгнення рф він давав вказівки наставникам, збирав інформацію про підрозділи захисників України, склади з пальним та озброєнням.

Як писав «Вголос», через постійні обстріли рашистів у Харкові перебуває в небезпеці ядерна установка «Джерело нейтронів».

Також ми повідомляли, що у Луганській області складна ситуація через часткову окупацію населених пунктів. Загиблих людей ховають у дворах будинків.

ІА "Вголос": НОВИНИ