Пане Романе, це символічно, що радіо «Вголос» вийшло в ефір саме у професійне свято працівників радіо, телебачення та зв'язку?

Дуже знаково, що ми запустили радіо саме в цей день – День працівників радіо, телебачення та зв'язку. Радіо «Вголос» сьогодні розпочало своє мовлення на частотах 107,2 МГц і кожен мешканець Львівщини зможе оцінити нашу роботу.

Як би Ви охарактеризували радіо «Вголос», яким буде його формат?

Радіо «Вголос» – інформаційно-розважального формату, що запропонує слухачам дуже якісний продукт, з хорошим музичним наповненням, цікавими та правдивими новинами, авторськими програмами, відомими ведучими. Та, доки не відбувся ще повний запуск радіомовлення, не хотілося б розкривати усі карти.

Коли планується повноцінний запуск радіо?

Наразі ми почали мовлення в робочо-тестовому режимі, впродовж кількох тижнів лунатиме лише музика, та вже з грудня плануємо розпочати інформаційні випуски новин, запустити розважальні програми та інші цікаві проекти.

Якою Ви бачите цільову аудиторію радіо «Вголос»?

Слоган нашого радіо – радіо з характером. Я думаю, що «Вголос» буде цікавий передусім успішним, досвідченим людям, які люблять хорошу якісну музику. Але загалом наше радіо – це радіо для людей, для усіх мешканців Львівщини, які прагнуть отримати повну інформаційну картину дня, разом з тим насолодитися приємною якісною музикою.

Яка саме музика лунатиме на частотах 107,2 FM?

Однозначно, що в нас не буде російської музики, не буде банальної попси. Ми запропонуємо слухачам відомі музичні хіти, починаючи з 70-х років і до сьогодні – це і Depeche Mode, і Scorpions, і Metallica та багато інших.

Якщо говорити про інформаційну складову, наголос новин буде виключно львівський, чи, можливо, загальноукраїнський?

Ми намагатимемося зробити так, щоб наш слухач зміг отримати максимально повну інформаційну картину, щоб охоплення новин було всестороннім, щоб він зміг скласти перед собою картину подій, які відбуваються цього дня у Львові, області, Україні та світі.

Розкажіть про кадри. Яку Вам вдалось підібрати команду?

Хочемо, щоб це стало сюрпризом для наших слухачів. Наприклад, ранкове шоу будуть вести дуже відомі, впізнавані, веселі люди. Програмним директором радіо є Уляна Антоник – відомий журналіст з величезним досвідом роботи, людина з характером та великими амбіціями і надзвичайний професіонал своєї справи, яка за надзвичайно короткий термін провела титанічну працю, щоб ми сьогодні вийшли в ефір. В інформаційному відділі також працюватимуть люди з величезним досвідом та вміннями.

Щодо авторських програм, хоч трохи привідкриєте завісу?

Зараз ми на стадії завершення, на жаль, за браком часу не вдалося охопити все і зразу, та вже з грудня, думаю,  слухачі зможуть оцінити наші зусилля і для них теж стане сюрпризом програмне наповнення радіо «Вголос».

Приблизно рік тому «Вголосу» вдалося вибороти ліцензію, тоді претендентів було досить багато, чи не так?

Своє рішення щодо переможця конкурсу на ліцензію Національна рада з питань радіо і телебачення оголосила 25 листопада 2013 року. На частоту 107,2 МГц у Львові загалом претендували 8 медіакомпаній: Українська корпорація «Телебачення і радіомовлення «ЮТАР»«, м. Київ (Kiss FM); ТОВ «Престайм.Ком.Юа», м. Львів («Вголос»); ТОВ «ТРК «Міст ТБ»«, м. Львів («Радіо ZIK»); КП Державна студія «Калуське міське телебачення», м. Калуш Івано-Франківської обл. («КМТ»); НРКУ, м. Київ (програма УР-1, «Українське радіо»); ТОВ «Контакт-інформ», м. Київ («Український формат», ліцензіат Національної ради з іншою програмною концепцією); Львівська ОДТРК, м. Львів («Львівське радіо») та ТОВ «Комунікаційне агентство «Сума технологій», м. Київ («Радіо Блік»).

Загалом, що відрізнятиме радіо «Вголос» з-поміж інших і які подальші плани?

Я б хотів закцентувати увагу на тому, що це буде якісне радіо з якісним музичним і програмним наповненням. Ми використовуємо сучасну апаратуру, певні речі плануємо запустити першими у Львові. Наприклад, коли будуть гості в студії, будуть встановлені професійні он-лайн камери, які дадуть змогу транслювати ефір не лише в аудіо-форматі, а й можна буде переглядати його в Інтернеті. Наразі ми визначаємося, чи це буде окремий сайт радіо «Вголос», чи трансляція відбуватиметься на сайті інформаційного агентства «Вголос».

Загалом ми починаємо вибудовувати медіа-холдинг «Вголос»: планів у нас багато, вони стосуються не лише Львівської області. Я глибоко переконаний, що з нашою командою нам вдасться втілити в життя й інші проекти, зокрема, запустити ще й телебачення «Вголос». І саме над цим зараз зосередимо свою роботу і з Божою допомогою, віримо, що нам це вдасться. А зараз хотіли б запросити слухачів: вмикайте 107,2 FM та слухайте радіо з характером!

Олена Янковська, «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ