Марія Захарова, офіційний представник МЗС РФ, звинуватила Україну в пропаганді та псуванні відносин з країною-агресором. За це отримала жорстку відповідь від українського журналіста Романа Цимбалюка, повідомляє «Оглядач».

Її, а також фрагмент виступу Захарової він опублікував на YouTube, нагадавши скандальному дипломату про всі злочини її країни.

«Якщо київський режим стільки років знищував як правову базу, так і завдавав нищівного удару по сприйняттю в очах власного населення і реалій, і реалій відносин із Росією, займаючись пропагандою, то це питання не Росії, а Києва», — заявила речниця російського МЗС.

Натомість Цимбалюк у властивій йому саркастичній манері перелічив дії держави-агресора, які за останні роки зробили неможливими добросусідські відносини.

«Адже це в Україні пропаганда, адже це Україна винна, адже це «попередники», «злочинна влада» робила все можливе, щоб зруйнувати багатовікові зв'язки між Україною і Російською Федерацією! Ну, подумаєш, російські військові у 2014-2015 роках йшли у відпустку за велінням своїх сердець і вирушали воювати в Україну. Давайте перегорнемо цю сторінку, давайте жити дружно, давайте забудемо про Крим, про Донбас, про мільйони людей, котрі живуть в окупації. Навіщо акцентувати увагу на зруйнованих аеропортах Донецька і Луганська?» — сказав він.

«Подумаєш, ну вивезли кілька фабрик і заводів із окупованого Донбасу до РФ, затопили копальні. З ким не буває! Навіщо ми акцентуємо увагу на негативі? Адже ми ж — «братні» народи і нам далі потрібно разом жити і розвивати нашу дружбу. А винні у всьому ці, майда*ни. Це все вони, а Росія ні до чого», — додав журналіст.

Як повідомляв «Вголос», раніше речниця МЗС Росії Захарова влаштувала істерику через гру про УПА.

А поліція Москви була змушена пояснювати, чому затримувала Романа Цимбалюка.

ІА "Вголос": НОВИНИ