Як відзначає «Інформаційний спротив», російське видання «Комсомольская правда» опублікувало відео, нібито зроблене на мобільний у кабіні ЗРК «Бук» офіцерами СБУ в момент спроби знищення «Боїнга».

«Так, ви не помилилися, офіцери СБУ знімали на мобільний телефон те, як екіпаж ЗРК намагався збити «Боїнг»...» – наголошує видання.

Видання також відзначає, що це відео з’явилося лише зараз, а не рік тому. Так ще й не в розпорядженні ФСБ, наприклад, а в руках «найбільш чесного і неупередженого ЗМІ Росії».

Якщо ж уважно подивитися саме відео, то помітно багато нюансів. Насамперед з перших же секунд відео впадає в око те, що жоден з учасників шоу не говорить українською. Ба більше, ті, хто говорить російською, навіть не мають характерного українського акценту.

До того ж одразу помітно те, наскільки автоматично та з витриманою паузою спілкуються люди.

Видання також радить звернути увагу на головну родзинку цього відео.

«Головна родзинка цього відео в тому, що в підступного українського «Бука» перегоріли всі запобіжники, і він не зміг провести пуск. У результаті чого «Комсомольская правда» робить висновок, що «Боїнг» було не збито, а підірвано в повітрі завдяки попередньому замінуванню іноземними спецслужбами», – наголошує видання.

ІА "Вголос": НОВИНИ