Очільниця української делегації в ПАРЄ та  член провладної партії «Слуга народу» Єлизавета Ясько розкритикувала домовленості, які були погоджені в Мінську головою ОП Андрієм Єрмаком.

Про це пише «Європейська правда».

Ясько назвала цей документ пасткою та звернулася до офіційного Києва з проханням не погоджуватися на створення Консультативної ради з представниками так званих «Л\ДНР».

Депутатка наголосила, якщо Україна погодиться на ведення переговорів не зі стороною конфлікту, тобто Росією, а з « учасниками не міжнародного конфлікту (де-юре громадянами України, що зрадили Батьківщину…)», то це означатиме фактичну відмову від будь - яких претензій до держави - агресора.

В результаті це може призвести до скасування санкцій проти Росії, втрати Україною позицій в міжнародних судах та заперечень у боротьбі проти російської агресії.

Ясько підмітила, що рішення щодо створення Консультативної ради з представниками ОРДЛО наразі лише «попередньо погоджено», тож, на її думку, офіційний Київ має прекрасний шанс оминути російську пастку, а можновладці - уникнути величезної помилки.

Варто зауважити, що у своєму листі депутатка від «Слуги народу» не згадувала прізвища очільника Офісу президента, зазначивши, що ті особи, які виступають проти створення спільного з проросійськими бойовиками органу підтримують позицію президента України Володимира Зеленського.

Як писав «Вголос»,  “Росія – агресор”: у Львові вимагають від Зеленського не йти на прямі переговори з бойовиками (фото).

ІА "Вголос": НОВИНИ