Про це в ефірі одного з українських каналів заявила відома своїм проектом «Груз 200» російська правозахисниця Олена Васильєва, повідомляють УНН.

Вона оприлюднила дані, які свідчать, що російські лікарні та СІЗО набиті українськими військовослужбовцями. 

«Це в'язниці, колонії у Москві, Петербурзі. Однак, начальники цих установ заперечують їх перебування там. Так само як і Володимир Путін заперечує війну в Україні. Але ми знаємо, що вони там. В більшості випадків ми не знаємо їх імена. Нам кажуть просто «майор», «лейтенант». Ми питаємо прізвища, імена, а нам відповідають, що цю інформацію наразі не розкривають, бо цих людей будуть судити. За що судити», – зазначила Васильєва.

«Якщо всі ці громадяни України отримали вогнепальне поранення на території своєї країни - України - то що вони роблять в Росії, чому їх вивезли в Росію та ще на кожного Слідчий комітет РФ завів кримінальну справу?», – зазначає правозахисниця.

Також вона додала, що в разі, якщо б були розсекречені імена полонених та їх точне місцезнаходження, то їм була би надана правова допомога. При цьому Васильєва радить родичам українців, які потрапили до російських катівень, найняти незалежних адвокатів з російського боку. 

ІА "Вголос": НОВИНИ