Російські пропагандисти оприлюднили новий фейк щодо України.

Цього разу в ефірі програми «60 хвилин» показали відео, як у одному із українських кіосків з кавою продавчиню переконують говорити державною мовою.

ЗМІ країни-агресора підлаштували все на власний лад. Зі слів пропагандистів, в нашій державі всіх російськомовних насильно змушують говорити українською.

Скандальна телеведуча Ольга Скабєєва жорстко прокоментувала побачене після того, як на екран в студії вивели фрагмент суперечки українця з продавчинею, на якому він цілком законно просив спілкуватися з ним у рідній країні зрозумілою йому мовою. Однак барменша досить зухвало відмовила йому в цьому.

«Ви говорите, що я повинна розмовляти українською, хоча я розмовляю російською. Мені так зручніше», – відрізала дівчина.

Покупця не влаштувала така відповідь, і він пригадав жінці права клієнтів, які вона повинна забезпечувати.

«Повинно бути зручно мені, українцю в Україні, тому що я клієнт вашого кіоску! Що це за дурість відмовляти українцеві в Україні, розмовляючи мовою ворога, який на нас напав і кожен день вбиває наших людей? Таких, як ви і я. Як у вас в голові це укладається?» – здивувався він. На це жінка огризнулася словом «ніяк», але згодом все ж перейшла на державну мову в спілкуванні з покупцем.

Це страшенно обурило кремлівських пропагандистів, і вони накинулися на Україну з новими порціями звинувачень.

«Кожен шнир у вас може знущатися над людьми!» – вигукнув рупор путінського режиму Євген Попов.

«Кому вона зобов'язана говорити українською?! У неї російська рідна мова! Ви покидьки! І ваші активісти покидьки! Через них не буде реінтеграції Донбасу ніколи!» – не замовкала Скабєєва.

Як писав «Вголос», на росТБ зрадник-політолог з України побив американця (відео).

ІА "Вголос": НОВИНИ