24 січня під час сесії ПАРЄ у Страсбурзі російська пропагандистка та телеведуча Ольга Скабєєва намагалася спровокувати конфлікт з українськими депутатами та заважала працювати журналістам.

Про це пише "Європейська правда«.

У четвер до Палацу Європи, де відбувається сесія ПАРЄ, прибула знімальна група на чолі з кремлівською пропагандисткою Ольгою Скабєєвою та у супроводі двох експертів. Вони стали єдиними представниками російських державних ЗМІ, спрямованих на висвітлення сесії.

Інцидент стався за участі першого віце-спікера Ірини Геращенко, коли вона розповідала про українських в’язнів у РФ та про полонених росіян, долею яких Росія не цікавиться. Вона зачитала прізвище 25 засуджених в Україні росіян, котрих Україна готова обміняти на своїх громадян, що й обурило Скабєєву.

»Українська сторона впродовж 2018 року надіслала 13 офіційних звернень до Російської Федерації, до пана Гризлова в рамках тристоронньої контактної групи з проханням: заберіть своїх та віддайте наших. Віддайте Олега Сенцов, віддайте Романа Сущенка, Павла Гриба, Миколу Карпюка. Президент України готовий помилувати росіян в обмін на бранців Кремля", — йшлось у повідомленні Геращенко.

Після нетривалої штовханини депутати відтіснили Ольгу Скабєєву від Ірини Геращенко. Коли остання зайшла до зали, конфлікти між представницею російського ТБ й іншими депутатами продовжилися.

Нагадаємо, раніше український нардеп Олексій Гончаренко подарував Ользі Скабєєвій туалетний папір із портретом Путіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ