В мережі запустили голосування, щоб виявити «Народну місіс Санкт-Петербург», пише «Новая газета».  

Вікторія була на першому-другому місці. Поки вболівальники змагалися в лайках, під фотографіями Маладаєвої валом стали з'являтися повідомлення націоналістичного характеру: «На фіг ганьбити Пітер всякими бурятськими дурами».

Користувачів образила участь «нетитульної» Маладаєвої в конкурсі, бо їм незрозуміло, «при чому тут Петербург? Дівчина з Бурятії місіс Петербург - просто смішно».

Ситуація з Маладаєвою стала копією історії перемоги на конкурсі «Міс Росія – 2013» Ельміри Абдразакової, яка змушена була видалити сторінки в соціальних мережах через потік образ.

«Моя мама росіянка, а тато татарин, я не бачу нічого в цьому кримінального», - виправдовувалася переможниця перед печерними расистами.

Маладаєвій пригадали і те, що вона, не будучи росіянкою, публічно розкритикувала політику Володимира Путіна - зокрема, щодо України. Таким чином, на думку користувачів, представниця нетитульної національності виступає проти представників титульної національності, яку Росія рятує в Криму та Донбасі.

Вікторія підкреслює, що вона живе в поки ще вільній країні і має право на власну точку зору. Зокрема, їй, наприклад, не подобається, що «всі пенсійні накопичення росіян за цей рік безповоротно пішли в Крим». «Вимкніть зомбоящик!» - пише вона у своєму акаунті.

«Патріоти» впевнені: визнання Маладаєвої «Народною Місіс Санкт-Петербург» неприпустимо, враховуючи її висловлювання про президента Росії В.В. Путіна і про приєднання Криму. «Вікторія Маладаєва – не «Народна Місіс», а ГАНЬБА Санкт-Петербурга і Росії», - пишуть особливо завзяті недоброзичливці.

Маладаєва вже заявила, що не збирається відмовлятися від своїх політичних поглядів. «І всі ці звинувачення в антипатріотизмі смішні», - додає Вікторія.

Дирекція конкурсу вирішила коментарі не видаляти (мовляв, народне ж голосування). Маладаєва погоджується з конструктивною критикою, але вважає, що образи «бурятська дура», «поголити і головою в унітаз» можна все-таки видалити.

ІА "Вголос": НОВИНИ