Служба безпеки США та Британії викрила російських хакерів у кібератаках на 35 країн.

Ці напади були здійсненні групою Turla, яку пов'язують з російськими хакерами. Група використовувала зловмисні програми з Ірану, заявили служби кібербезпеки США та Великої Британії , пише Голос Америки.

«Turla використовує низку інструментів та технологій для нападів на урядові, військові, високотехнологічні компанії, бізнеси в сфері енергетики та комерції, з метою збору розвідувальної інформації», – йдеться в заяві Національної служби безпеки США та Національного центру кібербезпеки Великої Британії.

Turla використовувала хакерські інструменти Nautilus та Neuron в нападах на військові, урядові та наукові організації, йдеться в заяві.

Час інцидентів і поведінка Turla, яка активно сканувала системи з метою виявлення доступу, залишеного іранцями, свідчить, що хоча Nautilus та Neuron мають іранське походження, Turla використовувала ці інструменти та можливості доступу незалежно з власною розвідувальною метою, наголошується у заяві.

В основному діяльність проводилась в країнах Азії, включаючи Саудівську Аравію, Кувейт, Катар та ОАЕ, наголосили посадовці.

Як повідомлялося, очільник Служби безпеки та інформації Чехії Міхал Куделка заявив 21 жовтня про знешкодження російської шпигунської мережі, що планувала кібератаки проти Праги та її союзників.

ІА "Вголос": НОВИНИ