Запис відповідної розмови виклали у мережу.

Спілкування тривало понад 20 хвилин. Один з пранкерів говорив від імені прем’єра Польщі Матеуша Моравєцького.

Отож у розмові пранкер заявив, що постачання Штатами летальної оборонної зброї Україні суперечить національним інтересам Польщі.

"Ми говорили з Україною з приводу зброї. І я знаю, що це питання наша влада з ними обговорювала. Проте я не впевнена, що питання було повністю врегульоване. Я обов'язково з'ясую, чи зуміли вони домовитися. І я обов'язково донесу до президента ваше занепокоєння", - відповіла Хейлі.

Потім пранкери запитали про санкції США проти Росії та анексію Криму.

"Ми показали Росії, що Крим - це частина України. І чим довше вони будуть продовжувати тримати анексію Криму, тим довше ми будемо продовжувати застосування санкцій проти них та підтримувати Україну в цьому питанні. Я не думаю, що ми здамося, тільки якщо Росія не зробить що-небудь. Ми говоримо з Росією з приводу цього, але розмови залишаються розмовами", - відповіла Хейлі.

Також пранкери запитали, чи можливі нові санкції у лютому 2018-го.

"Так, якщо ми не побачимо жодного поступу в питанні, ці санкції будуть тривати", - сказала постпред США.

Насамкінець пранкер спитав, чи Хейлі читала інтерв’ю Порошенка, в якому він начебто розповів, що американський актор Кевін Спейсі "торкався його коліна". Хейлі, ймовірно, не зрозуміла, що йдеться про неіснуюче інтерв’ю, та пообіцяла обов’язково його прочитати.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ