24-річного російського актора Павла Устінова засудили до 3,5 років колонії загального режиму за застосування сили до бійця ОМОНу під час акції 3 серпня у Москві. Вирок виніс Тверський суд Москви.

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Визнати Устінова винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 318 КК РФ (застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я, щодо представника влади), і призначити йому покарання у вигляді 3,5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму», - зазначив суддя Криворучко.

Повідомляється, що прокурор вимагав покарання Устінову у вигляді затримання на 6 років.

«Потерпілий» омонівець Олександр Лягін на допиті повідомив, що більше 20 днів провів у госпіталі з вивихом плеча.

Відповідно до матеріалів справи, Устінов на акції 3 серпня «поклав із застосуванням фізичної сили праву руку на ліву руку потерпілому і потягнув, заподіявши потерпілому тілесні ушкодження у вигляді вивиху голівки лівої плечової кістки».

Слідство переконане, що так Устінов принизив честь, професійну і людську гідність співробітника ОМОН. Крім того, додається, що той заподіяв йому моральні страждання і тілесні ушкодження.

Устінов свою провину не визнав. За його словами, на акції він опинився випадково і не чинив опору під час затримання.

Також актор додав, що раніше і сам служив в Росгвардії, зокрема охороняв громадський порядок під час Чемпіонату світу з футболу.

Як видно на відео, Устінов стояв на вулиці. До нього підійшли четверо омонівців, стали хапати хлопця. Устінов почав відходити і вириватися, тоді один з омонівців упав. Інші силовики схопили Устінова і стали бити його кийками.

Як писав «Вголос», в Оренбурзькій області Росії почалися військові навчання “Центр-2019”, в яких візьмуть участь 128 тисяч військових з 8 країн світу.

ІА "Вголос": НОВИНИ