Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Адвокат хоче домогтися таких вибачень від генерального директора Всеросійської державної телерадіокомпанії Олега Добродєєва через те, що в ефірі телеканалу «Россия-1» його коментатори передали зміст пісні Джамали як «молитва за тих людей, що волею чи неволею полишають свій дім у пошуках кращого життя».

«І це при тому, що пісня починається, по суті, зі слів про геноцид кримських татар, про їхню депортацію і веде оповідь про долю людини, в якої сталінський режим відібрав батьківщину», – мовиться в петиції.

«Говорити в ефірі центрального телеканалу «Россия-1» про те, що депортація кримських татар була «вибором людей на користь пошуку кращого життя», – це блюзнірство й образа і для самого кримськотатарського народу, і для мільйонів жертв сталінського режиму», – наголосив автор петиції, який, серед іншого, захищає українця Олександра Костенка, що перебуває в Росії за ґратами.

Як відомо, з такими словами коментатори російського державного телеканалу виступили 12 травня, в день, коли Джамала виступила в півфіналі «Євробачення». Крім того, 14 травня, в день фіналу, вони повторили майже той самий текст про зміст пісні Джамали «1944», присвяченої трагедії сталінської депортації кримських татар із Криму, з якою вона перемогла на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2016» у Стокгольмі у Швеції.

ІА "Вголос": НОВИНИ