Як розповіли у штабі Об'єднаних сил, російський бомбардувальник наближався до кордону України, але його лінію він навіть не перетинав.

Зазначається, що 15 лютого підрозділи радіотехнічних військ ООС в 9.56 в районі аеропорту «Таганрог» виявили повітряну ціль, ідентифіковану як дальній протичовновий літак Ту-142 збройних сил Російської Федерації.

«Певний літак виконував тестовий політ навколо аеродрому з наближенням до державного кордону України на відстань до 10 км. Протягом усього маршруту літак супроводжувався радіолокаційними станціями радіотехнічних військ Об'єднаних сил. Літак Ту-142 ВС РФ залишив зону, наближену до державного кордону України, о 12.30 в районі аеродрому »Таганрог«. Зазначений літак державний кордон України не перетинав і в повітряний простір України не входив», – йдеться в повідомленні.

У штабі запевнили, що сили і засоби протиповітряної оборони постійно перебувають на бойовому чергуванні і готові до виконання завдань за призначенням.

Як писав “Вголос”, раніше Спеціальна моніторингова комісія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі літак, імовірно, це Ту-95 або Ту-142, який здійснював політ у зоні безпеки над непідконтрольними українському уряду територіями.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ раніше цю інформацію заперечили.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ