«Я вважаю, що Єлизавета Петрівна була піарником війни на Донбасі, вона була піарником війни в Сирії, тому на ній лежить моральна відповідальність за все те, що відбувалося», — заявив Бєлковський в ефірі телеканалу «Дождь». 

Ведуча каналу заперечила, сказавши, що Глінка «намагалася врятувати людей, які там страждають», однак Бєлковський відповів: «Ні, вона не була такою людиною. Я багато разів бував у Донецьку, я навіть одного разу був у Луганську, до початку конфлікту. Там був мир. Знаєте, якщо хтось хоче врятувати російських дітей, для цього можна з'їздити до Воронежа, Чити або до Біробіджана. Для цього не потрібно їхати до Донецька, де війну розв'язали покровителі і спонсори Доктора Лізи».

Водночас, політолог додав, що якби Глінка дійсно хотіла зупинити війну, вона б особисто попросила про це Путіна.

«Треба було б, щоб Єлизавета Петрівна прийшла до Володимира Володимировича Путіна, який дав їй державну премію минулого року, і сказала «Зупиніть, Володимире Володимировичу, війну на Донбасі». Вона цього не зробила, все життя Єлизавети Петрівни була однією величезною піар-акцією. Воно так і закінчилося», — підсумував Бєлковський. 

 

 

-

ІА "Вголос": НОВИНИ